نسبت به سایر شهرهای خوزستان ؛ اهواز در بازسازی منازل سیل‌زدگان عقب‌ است

نسبت به ساير شهرهاي خوزستان ؛  اهواز در بازسازی منازل سیل‌زدگان عقب‌ است

رئیس ستاد هماهنگی بازسازی مناطق سیل‌زده خوزستان با اشاره به تامین اعتبار حدود ۸۰ درصدی پروژه تعمیر و احداث منازل سیل زده خوزستان، گفت: تعمیر منازل سیل‌زده در استان باید تا شهریورماه به اتمام برسد. برای احداث منازل سیل‌زدگان نیز حداکثر تا پایان اسفندماه فرصت داریم.
به گزارش ایسنا ، نصرا… دهقانی در نشست خبری که در محل بنیاد مسکن خوزستان در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: پس از سیل در مجموع ۲۲ هزار واحد مسکونی مورد ارزیابی قرار گرفتند. از این تعداد ۱۷ هزار و ۵۰۰ واحد نیاز به بازسازی و تعمیر دارند که مسئولیت این کار بین ۶ استان تقسیم شده است.
وی افزود: در ابتدای کار بازسازی از بانک‌ها انتقاد می‌شد که همکاری نمی‌کنند یا تمایلی به این کار ندارند اما این طور نبود. در مصوبه فروردین‌ماه دولت قرار شد تسهیلاتی که به سیل‌زدگان داده می‌شود، به صورت مشارکت باشد اما در اردیبهشت‌ماه دولت تسهیلات دیگری تصویب کرد و قرار شد تسهیلات قرض‌الحسنه به سیل‌زدگان داده شود. تسهیلات قرض‌الحسنه هم کارمزد کمتری دارد و هم فرایند انعقاد قرارداد آن راحت‌تر است و هم تضمین راحت‌تری دارد.
رئیس ستاد هماهنگی بازسازی مناطق سیل‌زده خوزستان خاطرنشان کرد: از ۲۴ یا ۲۵ خردادماه، بانک‌ها به صورت جدی پای کار آمدند و تا امروز به طور متوسط حدود ۹۰ درصد اعتباراتی که در اختیار داشتند را به قرارداد تبدیل کردند.
دهقانی تاکید کرد: مردم نگران اعتبارات نباشند. کسی اعتباری که آمده است را برنخواهد گرداند. حدود ۸۰ درصد اعتبارات تامین شده است. البته ما هنوز در ابتدای جذب اعتبارات هستیم. عوامل اجرایی به اندازه کافی در منطقه هستند. مهلت بازسازی مناطق سیل‌زده در استان برای واحدهایی که باید احداث شوند حداکثر تا پایان اسفند است و برای واحدهایی که به بازسازی نیاز دارند حداکثر تا پایان شهریور فرصت باقیمانده است.
وی خاطرنشان کرد: بازسازی سه ضلع دارد؛ ضلع اصلی آن مردم هستند. بخشی از کار بازسازی بر عهده بانک‌ها است و بخشی نیز بنیاد مسکن و مجموعه دولت. تاکنون مشارکت مردم خوب بوده است اما سرعت کار کند است و باید این سرعت بیشتر شود. به تمام بخشداری‌ها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌ها در جلسات تاکید کردم که منتظر رخ دادن یک اتفاق خوب نباشید که مثلا اعتبارات بیشتر شود بلکه منتظر اتفاقات بد باشید.
رئیس ستاد هماهنگی بازسازی مناطق سیل‌زده خوزستان گفت: هرگونه تغییری که در اعتبارات صورت گیرد، این تغییر برای همه سیل‌زدگان خواهد بود. یک حادثه طبیعی رخ داده است و همه ما باید همراه هم باشیم و به هم کمک کنیم. بهترین کار نیز توانمند کردن افراد آسیب‌دیده و پای کار آوردن آن‌ها است.
دهقانی افزود: منطقه ما آبستن اتفاقات زیادی است. در حال حاضر تمام مقدمات و عوامل اجرایی کاملا مهیا است و هیچ بهانه‌ای نه برای ما و نه برای مردم وجود ندارد. تنها مساله‌ای که ممکن است کم‌کاری ما را توجیه کند، مساله گرما است.
وی تصریح کرد: کار بازسازی واحدهای آسیب‌دیده در استان به طور متوازن در حال انجام است اما در شهرستان باوی به دلیل حجم کار کمتر، کار بهتر پیش می‌رود. وضعیت حمیدیه، شادگان، شوش و شعیبیه نیز خوب است. اما از شهرستان اهواز راضی نیستیم. شهرستان اهواز در این زمینه کند عمل کرده و انتظارات را برآورده نکرده است و از همه جاهای دیگر عقب‌تر است.
رئیس ستاد هماهنگی بازسازی مناطق سیل‌زده خوزستان گفت: ما به دنبال ایمن‌سازی روستاها هم از نظر سیل‌بند و هم از نظر واحدهای مسکونی هستیم. سیاست ما این است که تا جایی که می‌توانیم از جابجایی و انتقال روستا جلوگیری کنیم اما احتمال انتقال هشت روستا هنوز وجود دارد و در این زمینه هنوز تصمیم قطعی گرفته نشده است.

درباره نویسنده

7478مطلب نوشته است .

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

طراحی شده توسط هاست لاین