فرماندار مسجدسلیمان : وضعیت مردم فلاکت بار است

فرماندار مسجدسلیمان : وضعيت مردم فلاكت بار است

فرماندار مسجدسلیمان درخصوص جا به جایی منازل فرسوده، گفت: برخی مناطق مسجدسلیمان مانند نمره هشت و کلگه کاملا باید جابه جا شوند ولی شهرستان مسجدسلیمان هیچ زمینی ندارد و از روی ناچاری از راه و شهرسازی خواسته ایم تپه‌هایی که در سطح شهر هستند را برای تبدیل به زمین، مجوز دهد.
به گزارش ایسنا، حیدر حجتی‌نیا در نشست با اصحاب رسانه، اظهار کرد: در مدت اخیر از مدیران حمایت داشته‌ایم و خدا را شکر وحدت خوبی ایجاد شده است. در حادثه زلزله نیز هر زمان که از مسئولان خواستیم پای کار بودند.
در این زمینه مدیریت بحران استانداری خوزستان و استاندار خوزستان و همچنین دیگر مسئولان استانی و کشوری به مسجدسلیمان سرکشی داشتند.
وی بیان کرد: در آخرین برآوردهایی که از میزان خسارات زلزله صورت گرفته است، مراجعه ۹ هزار نفر بوده است و حدودا ۴۵۰۰ واحد ارزیابی شده است. بنیاد مسکن نیز منازل و همچنین کالاهای خانه ها و خودروهای آسیب دیده را ارزیابی می‌کند و راه و شهرسازی، ادارات آسیب دیده را مورد ارزیابی قرار می‌دهد.
فرماندار مسجدسلیمان با بیان این که آمار بیکاری در شهرستان بالا است، عنوان کرد: افرادی را که در مناطق می‌بینید، وضعیت فلاکت‌باری دارند و بیکار هستند و درآمدی هم ندارند و همین نیز باعث افسردگی آن‌ها شده است. در گذشته مسجدسلیمان یکی از شهرهای شاد ایران بود اما اکنون به این صورت نیست. استاندار خوزستان کمک بسیاری به مسجدسلیمان داشته است و علاوه بر اعتباراتی که برای روستاها و برخی بخش‌ها اضافه کرده است، در زمینه پتروشیمی مسجدسلیمان نیز خدمات شایانی داشته است که تعدادی شاغل شده‌اند.
حجتی نیا خاطرنشان کرد: دولت، دولت تدبیر و امید است و باید مردم را امیدوار نگه داریم. مردم مسجدسلیمان نجیب هستند. بیماری در مسجدسلیمان بسیار است که این هم به موضوع فقر برمی‌گردد. متاسفانه در ایذه و مسجدسلیمان آمار خودکشی بالا و ناراحت‌کننده است. گرفتاری‌هایی به این شکل در سطح جامعه داریم و بیکاری هم وجود دارد.
وی بیان کرد: فضای خوبی در مسجدسلیمان ایجاد شده است و ما نیز شبانه‌روز‌مان را برای تلاش و خدمتگزاری به مسجدسلیمان گذاشته‌ایم تا بتوانیم گوشه‌ای از مشکلات را حل کنیم ولی کارهای صورت گرفته مانند قرص مسکن است. همه از وضعیت کشور اطلاع دارند و فعلا در تحریم هستیم و گرفتاری‌هایی وجود دارد اما امیدواریم گشایشی شود و زندگی مردم رونق پیدا کند. به هر حال ما با برنامه حرکت می‌کنیم.
فرماندار مسجدسلیمان در پاسخ به این سوال که پیش از این اعلام شده بود که برای جا به جایی منازل فرسوده یکسری اراضی در نظر گرفته شده است، آیا رایزنی برای تملک این اراضی صورت گرفته است یا خیر؟ گفت: کار زمان‌بری است و از توان شهرستان خارج است. این موضوع در شورای مسکن استان نیز مطرح شد و پیگیری ها در حال انجام است. برخی مناطق مانند نمره هشت و کلگه کاملا باید جابه جا شوند ولی شهرستان مسجدسلیمان هیچ زمینی ندارد و از روی ناچاری به راه و شهرسازی گفتیم، تپه‌هایی که در سطح شهر هستند را برای تبدیل به زمین، مجوز دهند. در هر صورت استاندار انصافا به مسجدسلیمان خیلی کمک می‌کند و پیگیر است.
وی افزود: سال ۸۴ نیز وزارت نفت اعتباری را به این موضوع تخصیص داد و اعلام کرد پنج منطقه مسجدسلیمان خطرآفرین هستند و امنیت ندارند و باید جا به جا شوند که مبلغ ۱۲۰ میلیارد تومان هم تخصیص داده شد که باید از این مبلغ، مبلغی را به هوانیروز می‌دادند. ضمن اینکه باید مبلغی را هم به صاحب‌خانه ها و شهرداری می‌دادند تا زیرساخت‌ها را آماده کند. البته این پول درست مدیریت نشد و از پنج هزار خانواده، تنها ۵۰۰ خانواده جابه جا شدند. و مابقی در همان مناطق ماندند. از طرفی هم شهرداری به خانواده‌ها اجازه تعمیر و بازسازی خانه‌ها را نمی‌دهد و به همین دلیل خانه‌ها مخروبه شده‌اند.
وی در پاسخ به این سوال که شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب چه تعهداتی نسبت به آبادانی شهرستان مسجدسلیمان و به ویژه اتفاق زلزله اخیر داده است و آیا به تعهدات اجتماعی خود عمل می کند؟ اظهار کرد: تاکنون که تعهدی نداده است و قطعا به خوبی به وظایف خود عمل نمی‌کند اما همکاری‌هایی وجود دارد و همکاری به این صورت است که مبلغی را در اختیار شهرداری‌ها می‌گذارد و مبلغی را هم پتروشیمی رازی می‌دهد اما این مبلغ‌ها به صورتی نیست که بتوان روی آن‌ها حساب کرد.
خوراک پتروشیمی رازی ماهشهر از مسجدسلیمان است و قرار شد از آن مبلغی که به عنوان حق آلایندگی به شهرداری ماهشهر می‌دهند، ۲۰ درصد آن را برای مسجدسلیمان تخصیص دهند که طی صحبتی که با استاندار داشتیم، قرار شد ۲۰ درصد به ۵۰ درصد افزایش پیدا کند. در مجموع شرکت نفت آن طور که انتظار است، ‌به مسجدسلیمان کمک نمی‌کند. قبلا در مقطعی در زمینه ساخت‌وسازها و جاده‌ها کمک‌های خوبی داشت که البته آن هم به خاطر این بود که خطوط لوله‌های خودشان در آن مکان‌ها قرار داشت. به هر حال کمک آن‌ها به شهرداری قابل توجه نیست.

درباره نویسنده

7478مطلب نوشته است .

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

طراحی شده توسط هاست لاین