پزشکی قانونی : نزاع‌های خیابانی زنان زیاد شده است

آمار نزاع‌ها و درگیری‌ها در کشور در سال گذشته افزایش ۲.۵ درصدی را نشان می‌دهد که در این میان بالا رفتن آمار این نزاع‌ها از سوی زنان را نیز شاهدیم.
سازمان پزشکی قانونی کشور اعلام کرده است در نیمه نخست امسال ۳۳۱ هزار و ۱۵۲ مصدوم نزاع به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردند. آماری که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که ۳۲۳ هزار و ۳۴ نفر بود، ۲.۵ درصد بیشتر شده است.
یعنی هر ماه بیش از ۵۰ هزار زد و خورد رخ داده و کلی زخمی و مصدوم بر جای گذاشته است.
طبق اعلام این سازمان، در مدت یاد شده از کل مراجعان نزاع ۲۲۳ هزار و ۶۶۹ نفر مرد و ۱۰۷ هزار و ۴۸۳ نفر زن بودند. در این مدت استان‌های تهران با ۵۴ هزار و ۹۸۱، خراسان رضوی با ۲۸ هزار و ۱۳۳ و اصفهان با ۲۴ هزار و ۳۶۱ بیشترین و استان‌های ایلام با ۱۵۱۳، بوشهر با ۲ هزار و خراسان جنوبی با ۲۱۱۷ نفر کمترین آمار مراجعان نزاع را داشتند.
همچنین بیشترین آمار مراجعان نزاع به مراکز پزشکی قانونی با ۶۱ هزار و ۸۲۸ نفر در تیر ماه و کمترین آن با ۴۴ هزار و ۸۵۸ نفر در فروردین امسال ثبت شده است.
سال گذشته نیز طبق آمار سازمان پزشکی قانونی در بازه ۸ ماه ابتدای سال، در مجموع ۴۱۶ هزار و ۷۹۹ پرونده نزاع به مراکز پزشکی قانونی کشور ارجاع شد که در مقایسه با ۳۹۰ هزار و ۹۷۲ پرونده ارجاعی در مدت زمان مشابه سال ۹۶ حدود ۶.۶ درصد افزایش داشت.
در این میان بررسی‌های آماری نشان می‌دهد نزاع در ایران روز به ‌روز زنانه‌تر می‌شود و اگرچه تعداد پرونده‌ها در بعضی سال‌ها کاهش یافته، اما نسبت پرونده‌های زنان به کل پرونده‌ها روندی رو به‌ رشد داشته است.
کارشناسان، عوامل مختلفی را برای درگیری‌ها و نزاع‌های خیابانی مطرح می‌کنند و می‌گویند عوامل روانی، فردی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، محیطی (زندگی در مناطق حاشیه‌ای و جرم‌خیز) و حتی ضعف قانون و بی‌اعتمادی به قانون در وقوع درگیری‌ها موثر است.
حسین‌زاده ادامه می‌دهد: بیکاری جوان‌ها هم می تواند موجب ایجاد خشونت‌های خیابانی ‌شود. چون جوانی که شغل ندارد، وقت خود را صرف پرسه زدن در خیابان‌ها می‌کند و همین خود شروع یک نزاع اساسی می‌تواند باشد.
این جامعه‌شناس در مورد افزایش نزاع‌های خیابانی در بین زنان نیز توضیح می‌دهد: جامعه ایرانی در یک دوره گذار به سر می برد.
دورانی که زنان تلاش می‌کنند ثابت کنند در فعالیت‌های اجتماعی چیزی از مردها کم ندارند. در این میان خواه‌ناخواه دچار فشارهای روحی و اجتماعی فراوانی می‌شوند و این فشارها جایی طاقت آنها را تمام می‌کند.
حسین‌زاده بیان می‌کند: زنان علاوه بر نقش اجتماعی که بر عهده دارند، پس از برگشت به خانه هم باید وظایف همسری و مادری خود را انجام دهند.
تمام این فشارها موجب بروز خشونت در قالب‌های مختلف می‌شود که یکی از آنها نزاع است.

درباره نویسنده

7478مطلب نوشته است .

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

طراحی شده توسط هاست لاین