هیچ مالکی اجازه بازدید از واحدش را نمی‌دهد ؛ کرونا درب بازار اجاره نشینی را تخته کرده است

هیچ مالکی اجازه بازدید از واحدش را نمی‌دهد ؛ کرونا درب بازار اجاره نشيني را تخته کرده است

مستأجران در شرایط کرونایی کشور با مشکلات بسیار زیادی از جمله بسته بودن مشاوران املاک و اجازه ندادن جهت بازدید از خانه‌ها روبه‌رو هستند.
این روزها بازار اجاره با توجه به نزدیک شدن فصل جابه‌جایی و همچنین شیوع ویروس کرونا روز به روز نگرانی مستاجران را بیشتر می‌کند این بین مالکانی هم هستند که با اخطار به مستاجران خود و دریافت حکم تخلیه واحدها باعث شده‌اند شرایط پیچیده‌تر شود. از سوی دیگر بسیاری از ساکنان واحدهای مسکونی اجاره‌ای، اجازه ورود به خانه‌ها جهت بازدید را نمی‌دهند و از طرف دیگر بخش عمده‌ای از مشاوران املاک به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل شده که این موضوع نقش موثری در نابسامانی بازار اجاره دارد.
این در حالی است که در سال گذشته بازار اجاره در این روزها با کمبود واحدهای اجاره‌ای و رشد لحظه‌ای قیمت‌ها مواجه بود که با راه‌اندازی کمپین‌های مختلف و همچنین کلید زدن طرح اقدام ملی مسکن کمی به سمت آرامش رفت اما امسال با ایجاد رکود و تعطیلی بسیاری از کسب‌وکارها و همچنین دیر تعیین شدن دستمزد کارگران در سال ۹۹ باعث شد این بازار به سمت نابسامانی، افزایش قیمت و شرایط رکود تورمی برود.
براساس این گزارش با توجه به آنکه نرخ دستمزد کارگران با افزایش ۲۱ درصدی هم‌اکنون به ۲میلیون و ۸۰۰ هزار تومن رسیده و این رشد قیمتی باعث نگرانی بیشتر برای مستاجران شده است چراکه رشد ناچیز قیمتی دستمزد و افزایش بیش از ۳۰ درصدی قیمت‌های اجاره زمینه‌ساز مشکلات بسیاری برای این حوزه می‌شود.
شمسایی، مستاجری که در این شرایط صاحبخانه دستور تخلیه واحد مسکونی را به او داده است، با بیان اینکه در این شرایط متاسفانه نه‌تنها صاحبخانه قیمت‌های اجاره را به دلیل متوقف شدن بسیاری از کسب‌وکارها کاهش نداده است، گفت: زمان سر رسید تخلیه واحد مسکونی اواخر فرودین‌ماه بوده اما به دلیل شرایط کرونایی کشور امکان بازدید هیچ واحد مسکونی وجود ندارد؛ بنابراین مشکلات بسیار زیادی برای ما ایجاد شده است.
او ادامه داد: در این شرایط هیچ مالکی اجازه بازدید از واحدهای مسکونی را به ما نمی‌دهد و از سوی دیگر امکان خروج از منزل به دلیل محدودیت‌های که هست وجود ندارد که این اقدام باعث قطع نشدن زنجیره کرونا می‌شود.
این مستاجر در ادامه توضیح داد: بسیاری از مشاوران املاک تعطیل هستند و بنابراین امکان پیدا کردن واحد مسکونی مناسب نیست.
یکی دیگر از مستاجران که در این شرایط با مشکل مواجه شده بود با بیان اینکه بسیاری از مالکان حتی حاضر نیستند پای قرارداد بیایند، افزود: در رسانه‌ها به صورت مداوم می‌گویند صاحبخانه‌ها منصف باشند و اجاره چندین ماه را از مستاجران دریافت نکنند اما برخی صاحبخانه‌ها نه‌تنها این شرایط را اجرا نکردند بلکه حتی حاضر نیستند یک ماه زمان تخلیه را هم به تعویق بیندازند.
در همین زمینه حسام عقبائی، نائب‌رئیس اول اتحادیه املاک، با بیان اینکه دیر تعیین شدن دستمزد کارگران در این شرایط باعث ایجاد مشکلات بسیار زیادی برای مستاجران شد، گفت: دیر تعیین شدن نرخ دستمزد کارگران و بلاتکلیفی درباره آن باعث شده مالکان و مستإجران نتوانند درباره نرخ آن تصمیم‌گیری کنند.
او ادامه داد: به طور قطع ما بعد از شرایط کرونا با افزایش نرخ اجاره‌ها روبه‌رو خواهیم بود و این رشد قیمتی برابر با نرخ تورم خواهد بود.
عقبایی با بیان اینکه خرید و فروش مسکن بعد از کرونا با رشد نرخ مواجه خواهد بود، افزود: در زمانی که بازار خرید و فروش با افزایش و رشد قیمتی مواجه شود به طور قطع قیمت‌های اجاره هم بالا می رود؛ بنابراین باید در این زمینه تمهیدات لازم در نظر گرفته شود تا مشکلات مستاجران بر طرف شود.
او ادامه داد: موجران و مستاجران که در این ماه با چنین شرایطی روبرو هستند باید با یکدیگر توافق و تعامل کرده تا به موعد قرارداد خود اضافه کنند چون سود و زیان برای هر دو طرف است.
نایب رئیس اتحادیه املاک اظهار کرد: قانون خاصی برای این موضوع وجود ندارد و در صورتی که از ماه اردیبهشت به بعد مشکل کرونا خاتمه پیدا نکند می تواند برای جا به جایی ها دغدغه مهمی باشد و در آن صورت در مرحله اول دولت باید وارد عمل شود و سپس موجران و مستاجران باید با یکدیگر تعامل لازم را داشته باشند.

درباره نویسنده

7478مطلب نوشته است .

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

طراحی شده توسط هاست لاین