دستیابی به بیوتکنیک بچه ماهی سی باس آسیایی در خوزستان
- چهارشنبه 12 مرداد 1401 12:32
- اخبار استاني, خبری, عناوین روز
- 483251
- ثبت نظر
پروژه دانش بنیان و مولدسازی و تکثیر مصنوعی ماهی سی باس آسیایی در ایستگاه تحقیقاتی ماهیان دریایی بندر امام خمینی رونمایی شد.
به گزارش روزنامه نسیم خوزستان، با حضور خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی، پروژه دانش بنیان و مولدسازی و تکثیر مصنوعی ماهی سی باس آسیایی در ایستگاه تحقیقاتی ماهیان دریایی بندر امام خمینی رونمایی شد.
خیام نکویی در این مراسم با اشاره به شعار سال که به دستور رهبر انقلاب اسلامی تولید ،دانش بنیان و اشتغالزایی نامیده شده گفت: برنامه هایی جهت ارتقا ضریب امنیت غذایی در کشور در سطح وزارت در نظر گرفته شده که یکی از آنها تولید مواد پروتئینی به ویژه ماهی است.
وی افزود: وابستگی به واردات بچه ماهی هم ارز بیشتری را از کشور خارج میکند و هم ظرفیت تولید را در کشور پایین می آورد
خیام نکویی اظهار داشت: یکی از اقداماتی که در این ایستگاه صورت گرفته دستیابی به بیوتکنیک بچه ماهی سی باس آسیایی است که یکی از گونه های فراگیر می باشد که هم در شرق اقیانوس هند و هم در غرب اقیانوس آرام در گسترشی هم به وسعت خلیج فارس و هم آسیا و اقیانوسیه است.
وی با بیان اینکه ظرفیت تولید این نمونه هم می تواند ظرفیت بسیار خوبی برای بخش خصوصی کشور ایجاد کند،ادامه داد: یکی از معضلاتی که در حال حاضر وجود دارد این است که این دانش را به بخش خصوصی وارد کنیم تا در تولید ماهی سی باس آسیایی خودکفا شویم.
خیام نکوئی با بیان اینکه پروژه امروز حاصل پنج سال تحقیقات و پژوهش در این ایستگاه تحقیقاتی است اظهار داشت: تولید مولدهای سی باس آسیایی و قابلیت انتقال آن حداقل به ۸شرکت بخش خصوصی که هریک از آنها بتواند سالانه دو میلیون قطعه بچه ماهی تولید کند و بیش از ۱۰ هزار تن به ظرفیت تولید پروتئین کشور افزوده کند وجود دارد.
رئیس سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی با بیان اینکه در این ایستگاه تحقیقاتی بچه ماهی های دیگر مانند صبیتی و شانک تولید شده عنوان کرد: باید این دانش فنی را به استانهای دیگر انتقال دهیم.
خیام نکویی افزود :ماهی سی باس هم در آب های شور ،هم آب های شیرین و هم آب های لب شور قابلیت تولید دارد در حالیکه در تکثیر سایر ماهیان این محدودیت وجود دارد.
وی تصریح نمود :اعلام آمادگی میکنیم این دانش فنی را با بخش خصوصی به اشتراک بگذاریم و یک گام مهم در راستای تامین امنیت غذایی با استفاده از مواد پروتئینی ماهی انجام دهیم.
انتهای پیام/
درباره نویسنده
نوشتن دیدگاه
شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .