دکترای تخصصی جامعه شناسی : عوامل بی‌تفاوتی اجتماعی باید بررسی شود

دکترای تخصصی جامعه شناسی : عوامل بی‌تفاوتی اجتماعی بايد بررسی شود

بیش از هشت ماه از شیوع کرونا در کشور می‌گذرد، ویروسی که بازهم استان خوزستان را در وضعیت قرمز قرار داده است ، بیماری مهلکی که از سوی بسیاری از مردم خوزستان هنوز جدی گرفته نشده است. خوزستان برای دومین بار از زمان شیوع ویروس کرونا در حالی به وضعیت قرمز کرونا بازگشته است که کارشناسان علت اصلی آنرا بی تفاوتی مردم و رعایت نکردن دستورالعمل های بهداشتی می دانند. بر اساس اعلام کارشناسان وزارت بهداشت، بازارها و مکان های شلوغ یکی از کانون های اصلی انتشار این ویروس می باشند با این وجود بر اساس بازرسی مرکز بهداشت در بازارهای محلی اهواز و استان خوزستان نکات بهداشتی به درستی رعایت نمی شود.
بی تفاوتی مردم نسبت به رعایت نکات بهداشتی و استفاده از ماسک یکی از مهم ترین عوامل انتشار این بیماری است.
با نگاهی گذرا در سطح شهر اهواز می توان افرادی را مشاهده کرد که همچنان از ماسک استفاده نمی کنند و نسبت به هشدارهایی که در این مورد داده می شود بی تفاوت هستند.
مراکز عرضه فست فود، برخی موکب های برپا شده برای ایام محرم و بسیاری از ادارات و مغازه های سطح شهر اهواز مملو از افرادی است که نکات بهداشتی از جمله استفاده از ماسک و فاصله اجتماعی را رعایت نمی کنند.
خوزستان به مدت ۲ ماه در اردیبهشت و خرداد وضعیت قرمز کرونا را تجربه کرد که به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز مهم ترین عامل طولانی شدن این وضعیت عدم رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم بود.
مشاور استاندار خوزستان درحوزه بهداشت و سلامت بیان کرد: رعایت نکردن فاصله اجتماعی در این شرایط سخت کرونایی تبدیل به یک معضل در خوزستان شده است.
مهرداد شریفی اظهار داشت: با وجود اینکه هشت ماه از شیوع ویروس کرونا می گذرد اما جمعیت زیادی نکات بهداشتی را رعایت نمی کنند، انتظار می رود بعد از گذشت این مدت طولانی مردم برخورد با این بیماری را یاد بگیرند.
وی گفت: نسخه ایمنی در مقابل این بیماری شست و شوی مرتب دست، استفاده از محلول گندزدا، استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی است.
مشاور استاندار خوزستان درحوزه بهداشت و سلامت ادامه داد: زمانی می توانیم در مقابله با کرونا توانمندسازی کنیم که برنامه های آموزشی تداوم داشته باشند و مردم نسبت به این آموزش ها حساس و راغب باشند.
وی گفت: مدیران باید نگاه سلامت محور داشته باشند و به صورت منظم ارزشیابی و نظارت بر نحوه آموزش و رعایت پروتکل های بهداشتی را در گروه های مختلف جامعه داشته باشند.
بار هزینه های درمان و تست کرونا، امکان حضور نداشتن در جامعه و یا محل کار بسیار سنگین تر از انجام پروتکل های بهداشتی برای مقابله با ابتلا به این بیماری است.
مشاور استاندار خوزستان درحوزه بهداشت و سلامت با اشاره به اینکه تنها ۵۰ درصد جامعه پروتکل های بهداشتی را رعایت می کنند افزود: رعایت نکات بهداشتی درواقع پیشگیری از این بیماری است و بسیار آسان‌تر و ارزان‌تر از ابتلا به کرونا است به همین دلیل به مردم توصیه می شود پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند تا به این بیماری مهلک مبتلا نشوند.
وی گفت: فردی که مبتلا به این بیماری می شود بار هزینه زیادی را متحمل می شود و خانواده و اطرافیان خود را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.
شریفی افزود: فصل پاییز و زمستان فصل شیوع بیماری آنفلوآنزا و سرما خوردگی است و شرایط را برای ابتلا به بیماری کرونا فراهم تر می کند به همین دلیل پیشگیری و رعایت دستورالعمل های بهداشتی در این ایام باید جدی تر گرفته شود.
مشاور استاندار خوزستان درحوزه بهداشت و سلامت اظهار داشت: ضروری است سازمان ها و نهادهای مختلف نسبت به انتشار پیام های هشدار آمیز و آموزشی در خصوص بیماری کرونا و آنفلوآنزا در سطح گسترده تری اقدام کنند.
وی گفت: در این شرایط که وضعیت ابتلا به این بیماری در خوزستان دوباره به حالت قرمز کرونا بازگشته است نیاز است روش های آموزشی پیشگیری از این بیماری نیز تغییر کند.
مشاور استاندار خوزستان درحوزه بهداشت و سلامت اظهار داشت: لازم است مدیران و متولیان امر با بهره گیری از نظرات جامعه شناسان برای هر منطقه آموزش های خاص را در نظر بگیرند تا مردم خطر را بیشتر احساس کنند و رعایت پروتکل های بهداشتی را یک تکلیف بدانند.
امیر حسین زندی دکترای تخصصی جامعه شناسی ومدرس دانشگاه نیز بیان کرد: کرونا بیماری است که در واقع می توان به عنوان بیماری اجتماعی از آن نام برد.
وی گفت: این بیماری یک خطر است و همانطور که می دانیم خطر یک امر اجتماعی است، ما انسان ها هستیم که با رفتارمان خطر را تبدیل به فاجعه می کنیم اما با رفتار درست می توانیم جلوی فاجعه را بگیریم.
این دکترای تخصصی جامعه شناسی ومدرس دانشگاه درادامه بیان کرد: با وجود آموزش های مختلف بسیاری از شهروندان آموزش را قبول نمی کنند و یا در مفهوم درک خطر به معنای آگاهی از احتمال وقوع فاجعه بی توجه هستند،چرا که در مواقع خطر نیازمند ورود عقلانیت است.
دکتر زندی با بیان اینکه نمی توان پدیده های اجتماعی را به یک علت خاص تقلیل داد گفت: علل و عوامل مختلف در رفتار انسانها موثر هستند اما اینکه چرا بعضی در مواقع بحران قوانین را رعایت کرده و دیگران بی تفاوت هستند،باید بررسی شود این بی تفاوتی اجتماعی از کجا ریشه می گیرد.
وی گفت: از عوامل مهم در مقوله بی تفاوتی اجتماعی عامل اعتماد است ، اعتماد یکی از عوامل تاثیرگذار در روابط انسانی و اجتماعی در یک جامعه است و نقش مهمی در ایجاد نظم و همبستگی اجتماعی ایفا می کند،در عین حال اعتماد اجتماعی از فاکتورهای مهم درهمدلی اجتماعی محسوب می‌شود.
دکتر زندی ادامه داد: آموزش از مقولات فرهنگ عمومی است و فرهنگ ما که انباشتی از سالها آموزش است باید در بین افراد جامعه نهادینه شود . اینکه ما انتطار داشته باشیم شهروندی که هنوز تفکیک زباله را انجام نمی دهد و یا زباله را از خودرو به بیرون پرتاب می‌کند در مقوله کرونا نسبت به جامعه بی تفاوت نباشد،کمی دور از انتظار است.
یکی از ارگان هایی که در این مدت شیوع ویروس کرونا دچار فرسایش و خستگی شدید شده‌اند کادر درمان است.
کادر درمان در خط مقدم مقابله با این بیماری است و شهدای زیادی را در راه کمک به سلامت مردم فدا کردند.
ضروری است مردم برای کمک به کادر درمان نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی بی تفاوت نباشند و این بیماری خطرناک را جدی بگیرند.

درباره نویسنده

7478مطلب نوشته است .

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

طراحی شده توسط هاست لاین