وقتی مزارع را پس از برداشت به آتش می‌کشیم…

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز درباره سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی پس از عملیات برداشت گفت: این کار روش اشتباهی است و بر میزان باروری زمین در کشت​های بعدی تأثیر منفی می​گذارد.
مصطفی چرم اظهار کرد: سوزاندن بقایای گیاهی پس از برداشت روش درستی نیست و باید پسماند گیاهان و کلش ناشی از کشت، با خاک مخلوط شود زیرا بر اثر تجزیه این بقایای گیاهی است که مواد مغذی و آلی خاک افزایش می‌یابد.
وی افزود: متاسفانه کشاورزان به محض پایان برداشت به سوزاندن کلش محصول به ویژه گندم اقدام می​کنند. البته کشاورزان این کار برای از بین بردن علف​های هرز انجام می​دهند اما روش​های دیگری برای از بین بردن آن‌ها وجود دارد.
چرم تصریح کرد: پس از برداشت، خاک باید شخم زده و به حالت استراحت رها شود و پس از طی ۱۵ تا ۳۰ روز کشت فصل بعدی را انجام داد که متاسفانه کشاورزان به دلیل ترس از تاخیر در رشد محصول و افت محصولات، این اقدامات را انجام نمی‌دهند در حالی که این اقدام می‌تواند عملکرد تولید را افزایش دهد.
وی عنوان کرد: بر اساس یافته‌های علمی کشاورزی باید از سوزاندان بقایای گیاهی در مزارع اجتناب کرد زیرا این کار تبعات منفی برای زمین در پی خواهد داشت.
چرم بیان کرد: برای دستیابی به کشاورزی پایدار باید زمین توانایی باردهی خود را حفظ و نیاز غذایی گیاه را با حفظ عناصر مغذی در بقایای گیاه، تأمین ​کند. عضو هیأت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی خوزستان تجزیه مواد مغذی در خاک در مدت زمان کوتاهی انجام می​شود. بنابراین استراحت ۳۰ روزه به زمین پس از برداشت و یا شخم بقایای گیاه، زمین را حاصلخیز می​کند.

درباره نویسنده

7591مطلب نوشته است .

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

طراحی شده توسط هاست لاین