اولتیماتوم سیدمحسن موسوی‌زاده به وزارتخانه‌های نیرو و جهادکشاورزی و سازمان آب و برق خوزستان برای حل فوری مشکلات کشاورزان حمیدیه

نماینده مردم اهواز، با انتقاد از وضعیت نگران‌کننده کشاورزان حمیدیه، اظهار داشت: با وجود تذکرات مکرر اینجانب به وزارت نیرو، وزارت جهادکشاورزی و همچنین سازمان آب و برق خوزستان، متأسفانه تاکنون اقدام مؤثری برای رسیدگی به بحران آب و مشکلات کشاورزان منطقه حمیدیه صورت نگرفته است.

نماینده مردم اهواز، باوی، کارون و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار روزنامه نسیم خوزستان با انتقاد از وضعیت نگران‌کننده کشاورزان حمیدیه، اظهار داشت: با وجود تذکرات مکرر اینجانب به وزارت نیرو، وزارت جهادکشاورزی و همچنین سازمان آب و برق خوزستان، متأسفانه تاکنون اقدام مؤثری برای رسیدگی به بحران آب و مشکلات کشاورزان منطقه حمیدیه صورت نگرفته است.

وی افزود: در روزهای اخیر بازدید میدانی از روستاها و زمین‌های کشاورزی حمیدیه داشتیم. در این بازدید، کشاورزان به شدت از قطع آب و آسیب‌دیدن زمین‌های کشاورزی‌شان ناراضی و نگران بودند.

سید محسن موسوی‌زاده با اشاره به سوء مدیریت در حوزه منابع آب تصریح کرد: پس از وقوع سیل سال ۱۳۹۸، متولیان حوزه آب و کشاورزی با در اختیار داشتن داده‌های دقیق از وضعیت زمین‌های زراعی و نیز امکان بهره‌گیری از تصاویر ماهواره‌ای و فناوری پهپاد، می‌توانستند برنامه‌ریزی دقیقی برای مدیریت منابع آب انجام دهند. اما متأسفانه وضعیت کنونی حمیدیه نشان‌دهنده بی‌تدبیری، بی‌تفاوتی و نبود برنامه‌ریزی کارآمد در این حوزه است.

عضو کمیسیون آموزش مجلس ادامه داد: متأسفانه پس از هر بازدید و فشار رسانه‌ای، مسئولان مربوطه اقداماتی سطحی و موقت مانند باز کردن مقطعی و محدود آب به صورت قطره‌چکانی را انجام می‌دهند که این اقدامات نمایشی، هرگز راه‌حل بلندمدت و مؤثری برای حل مشکلات کشاورزان نخواهد بود.

وی با تأکید بر اینکه کشاورزان حمیدیه عمدتاً به کشت محصولات کم‌آب‌بر روی آورده‌اند، خاطرنشان کرد: این کشاورزان شریف با آگاهی از شرایط کم‌آبی، به‌صورت داوطلبانه از کشت شلتوک که مصرف آب بالایی دارد خودداری می‌کنند و در حال حاضر محصولات دیگری را جایگزین کرده‌اند. بنابراین مسئولان نباید با تصمیمات غیرکارشناسی و نسنجیده، باعث دلسردی و فشار مضاعف بر این قشر زحمت‌کش شوند که حتی از سود و درآمد خود به‌خاطر منافع عمومی چشم‌پوشی کرده‌اند.

نماینده مردم اهواز، باوی، کارون و حمیدیه تأکید کرد: باید تفاوتی آشکار میان کشاورزی صنعتی در مقیاس‌های بالای ۲۰۰ هکتار با کشاورزان خُردی که تنها دو یا سه هکتار زمین دارند و تمام معیشت خانواده‌شان به همین زمین وابسته است، قائل شد. یک سیاست واحد برای هر دو گروه منصفانه نیست و عدالت ایجاب می‌کند تصمیمات متناسب با وضعیت و توان هر گروه اتخاذ شود.

به گزارش روزنامه نسیم خوزستان، سید محسن موسوی‌زاده در پایان با تاکید بر اینکه به‌عنوان نماینده مردم اجازه نخواهم داد زمین‌های کشاورزی نابود و کشاورزان نجیب حمیدیه بیکار شوند، خاطرنشان کرد: این آخرین تذکر به وزارتخانه‌های نیرو و جهادکشاورزی و سازمان‌های تابعه است. نباید بیش از این با بی‌تدبیری و ضعف مدیریتی، موجبات درد و رنج کشاورزان خوزستان، به‌ویژه در منطقه حمیدیه را فراهم آورند.

انتهای پیام/

درباره نویسنده

1490مطلب نوشته است .

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

طراحی شده توسط هاست لاین